مراقبت از دهان و دندان کودک

مراقبت از دهان و دنذان کودک -دکتر اسامه قاسمی- دکتر اسامه قاسمی

مراقبت از دهان و دندان کودک را  قبل از رشد دندان شروع نمایید. پس از هر بار تغذیه دهان و لثه او را با پارچه گرم و نمناک تمیز کنید.

از زمان شروع رشد دندان‌ها، از آنها به بهترین روش ممکن مراقبت کنید. برخی از والدین بر این باورند که دندان‌های شیری مهم نیستند، زیرا می افتند و دندان‌های اصلی جایگزین می‌شوند. اما باید بدانید که دندان‌های شیری از جایگاه دندان‌های اصلی مراقبت می‌کنند و در عمل جویدن و حرف زدن کودکان  موثرند.

اگر از آنها مراقبت نشود به راحتی پوسیده شده و باعث التهاب لثه می‌گردند که به آن التهاب یا ورم لثه می‌گویند که می‌تواند روی فاصله بین دندان‌های اصلی تاثیر بگذارد.

اولین علائم پوسیدگی دندان در کودکان تغییر رنگ، تغییر اندازه و سوراخ شدن دندان وی می‌باشد. رها کردن کودک با شیشه شیر و یا آبمیوه در تخت خواب از مهمترین دلایل برای به وجود آمدن پوسیدگی دندان در کودکان می‌باشد. هیچگاه کودکانتان را با شیشه شیر یا آبمیوه در زمان‌های طولانی رها نکنید بخصوص زمانی که مطمئن هستید شیر نمی‌خورد و فقط برای سرگرمی و آرام ماندن از آنها استفاده می‌کند.

به محض این که دندان کودک شروع به رشد کرد باید مسواک زدن دندان را با مسواک‌های مخصوص کودکان شروع کرد. به مقدار خیلی کم خمیردندان حاوی فلوراید (اندازه دانه برنج) روی مسواک بگذارید و دو بار در روز دندان‌های کودکتان را مسواک بزنید.

در صورتی که برای کودکانتان از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده نمی‌کنید، باید مقدار کافی فلوراید به کودکتان از طریق آب شهر برسد، زیرا برای قرارگیری دندان‌های اصلی در جایگاه مناسب بسیار موثر است. اگر آب شهر حاوی فلوراید نیست و یا کودکتان از آب شهر استفاده نمی‌کند با پزشک خود مشورت کنید که از چه طریقی فلوراید کافی به کودکتان برسانید.

توصیه می‌شود اولین معاینه دندان کودک در سن 1 سالگی و یا همزمان با رشد اولین دندان صورت گیرد.اگر از اولین دندان به بهترین نحو مراقبت شود رشد و نگهداری دندان کودکتان در سال های بعدی هم به صورت درستی انجام می‌شود.

Share:

دیدگاهتان را بنویسید

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.